Hvorfor WordPress?

  • enkel i bruk med store muligheter
  • innstalleres og konfigureres på minutter
  • driver ca 25 % av verdens største nettsteder, ca 18 % av alle nettsteder
  • gratis å laste ned, installere og oppgradere
  • har tusenvis av kompetente utviklere og brukere verden over
  • garantert fri bruk til ethvert formål

Enkelt og brukervennlig

WordPress er et nettbasert verktøy som er meget intuitivt bygget opp. Man velger “Legg til innlegg”, skriver og tekst og/eller legger inn bilde(r). Så trykker man “Publiser”.

Applikasjons- og utvidelsesmoduler

Det finnes over 20 000 såkalte utvidelser tilgjengelig, noe for ethvert behov. En programmerer kan skreddersy egne utvidelser som gjør presis det du ønsker.

Tusenvis av ulike visuelle tema

Det finnes tusenvis av ulike visuelle temaer tilgjengelig, noe for enhver smak. Dessuten kan man endre på eller bygge opp et tema selv og få “skreddersøm”.

Internasjonalt og norsk

WordPress er oversatt til nær 100 språk, herunder norsk (bokmål/nynorsk). Utvidelser og tema er enten alt oversatt eller man kan ganske enkelt gjøre det selv.

Optimalt for søkemotorer

Nettsteder drevet med WordPress blir ofte raskt og tydelig presentert på søkemotorenes resultatsider. Dette er blant annet fordi WordPress følger de tekniske www-standardene og er fra grunnen av meget søkemotoroptimalisert. Spesielle utvidelser kan ytterligere optimalisere.

Responsivt

Nettet besøkes i dag med mange ulike terminaler/klienter, fra store skjermer, via middelstore nettbrett (tabs/pads) til ganske små mobiltelefoner. Mange WordPress-temaer, og alle vi tilrettelegger, tilpasser seg elegant til ulike skjermstørrelser og de ulike bildepunkt-tettheter som finnes i dag.

Mange brukere og mange eksperter

WordPress driver som nevnt omkring firedelen av verdens største nettsteder. Hver ny versjon lastes ned minst 70 millioner ganger. Derfor finnes det enormt mange flinke folk som kan WordPress, imponerende på verdensbasis, dog et noe mer moderat antall i Norge.

Gratis, basert på åpen kildekode

WordPress kan lastes ned gratis og brukes fritt. Det er basert på åpen kildekode og laget av hundrevis av bidragsytere i et svært velorganisert nettsamfunn. Den brukerlisens som følger med garanterer deg fri bruk og rett til å gjøre enhver slags endring og tilpasning, bare du ikke forsøker å begrense andres bruk av det du eventuelt har gjort i så måte.

Du trenger altså bare:

  • Tilgang på en webserver (plass på et netthotell)
  • Kunnskap om installasjon og tilpasning
  • En enkel innføring i bruk, noe mer for avanserte ting
  • Kunnskap om drift, oppgraderinger og vedlikehold av en slik installasjon

Til dette skaffer du deg lett profesjonell hjelp, f.eks fra oss i Nytt Nettsted.