Værmelding fra yr.no — kortkode

Utvidelsen Weather forecast shortcode 1.4 er lagt ut for nedlasting.

Utvidelsen registrerer en kortkode [yr] som gjør at du kan vise værmeldingen for kommende døgn (tekst) eller de neste dager (tabell) i et innlegg eller på en side. Værdata hentes fra tjenesten på yr.no (NRK og MI). Eksempler:

 • [yr url=”http://www.yr.no/place/Norway/Oslo/Oslo/Oslo”]
 • [yr url=”http://www.yr.no/place/United_States/New_York/Times_Square~5141023″ name=”Times Square”]
 • [yr name=”Ao Nang” url=”http://www.yr.no/sted/Thailand/Krabi/Ao_Nang”]

URL må du selv finne på yr.no først og så sette inn i kortkoden som vist ovenfor.

Last ned.

4 Responses

 • Lise sier:

  Fins denne plugin tilpasset widget-område for WordPress?

 • Simen Y sier:

  Mulig jeg er helt på bærtut, men den javascriptløsningen er kanskje noe dere må se på? Om man følger instruksjonene, skal man altså finne stedet man ønsker værdata for, gå nederst på siden og klikke “gratis værdata” og velge javascript. Da kommer man til ei side som forklarer hvordan man skal hente gratis værdata…. slik kan man holde på, noen kode fant jeg ikke.

  • Hei

   Denne utvidelsen krever slett ikke at du skal “gå nederst på siden”, antar du her mener på yr.no. Du ska bare ha tak i den URL du finner i nettleserens adressefelt på yr.no, f.eks http://www.yr.no/sted/Norge/Rogaland/Stavanger/Stavanger/ (etter å ha søkt opp og valgt Stavanger og nåværende varsel). Siterer fra den engelskspråklige veiledningen vår på http://wordpress.org/plugins/weather-forecast-shortcode/faq/:

   Visit yr.no, select your language and search for the desired place. Copy the url. In your post/page type…

   og så fortsetter det met eksempel på bruken av kortkoden i et innlegg eller en side, og her i eksemplet blir det [yr url=”http://www.yr.no/sted/Norge/Rogaland/Stavanger/Stavanger”]. Forsøk følge den og meld gjerne tilbake om det ikke virker.

   yr.no er forøvrig laget av av NRK og MET, ikke oss. yr.no tilbyr imidlertid et skript å bruke til å få værvarsel i et tekstwidget i sidestolpen. Det finner du koden for på http://www.yr.no/sted/Norge/Rogaland/Stavanger/Stavanger/data.html#js (igjen et eksempel). For riktig skript for ditt sted finner du ved først å søke opp stedet, deretter trykke Gratis Værdata, og så lenken for Javascript.

   Denne utvidelsen er derimot for hele sider (primært) eller innlegg, og den bruker ikke, og krever ikke, noe javascript.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.